Webdesign

Goed Samenwerken is belangrijk als het gaat om de juiste positionering van je bedrijf. Goed samenwerken met je webdesigner bij voorbeeld. Je website is het presentatieplatform waar de hele wereld ziet wie je bent en waar je voor staat. Wil je een webshop of heb je er eentje? Die dient passend te zijn bij wat je verkoopt en intuïtief voor je klanten. In ieder geval is het een must dat het er professioneel uitziet en werkt! Als je het leuk vind en er de tijd aan wilt besteden kan je zelf prima een eenvoudige website maken. Wil je echter je tijd besteden aan datgene waar je goed in bent, wat je leuk vind en waar je je geld mee verdient, laat dan dat gepruts met een website aan ons over. Dat is waar wij goed in zijn. 
je kunt je afvragen of je website het doel is of slechts een middel??

 

Hosting & domeinbeheer

Twee mooie termen die onlosmakelijk zijn verbonden met een website en webshop. Wat is het eigenlijk? 
Een domeinnaam of domein is een naam in het Domain Name System (DNS), het naamgevingssysteem op internet waarmee computers zoals webservers en mailservers kunnen worden geïdentificeerd. De domeinnaam verwijst doorgaans naar een IP-adres. Het DNS functioneert zodoende als het ware als een telefoongids van het internet. Een goede domeinnaam is treffend en eenvoudig te onthouden. Je kunt deze zelf kiezen. Om de domeinnaam te kunnen behouden wordt jaarlijks een kleine vergoeding betaald.

Bij een domeinnaam hoort een (land)extensie. Dit is de toevoeging na de punt in een webadres of e-mailadres .nl is voor Nederland veruit de meest gebruikte en ook de meest gezocht. In veel gevallen geeft het aan in welk land de website wordt gebruikt. Naast landen extensies zijn er ook extensies zoals .org, .shop, .online, .nu, .net en er komen er regelmatig meer bij. Er zitten ook (kleine) prijsverschillen tussen het gebruik van de verschillende extensies.

Webhosting is een dienst die digitale ruimte aanbiedt voor het opslaan van informatie, afbeeldingen, of andere inhoud die toegankelijk is via een website. Om snelheid en veiligheid te garanderen en ervoor te zorg dat een webpagina of een website altijd beschikbaar is, worden deze opgeslagen bij een hostingbedrijf tegen een jaarlijkse vergoeding.

 

Beheer & Onderhoud

Je kent het wel: een nieuwspagina op een bedrijfssite met het laatste bericht dat twee jaar oud is of de openingstijden met Kerst 2012 nog vermeld. Dat schept weinig vertrouwen in de actualiteit van de informatie op die website en het bedrijf.
Je website en webshop dienen altijd up to date te zijn. We heten Goed Samenwerken en dat doen we ook bij beheer & onderhoud. We spreken vooraf helder af wie wat doet qua inhoud van de site. Het beheer van de spullen die je online te koop aanbiedt, de pricing en aanbiedingen etc. kan je in veel gevallen zelf beheren en dat kan ook gemakkelijk en snel met de huidige technieken. Wij verzorgen het ook graag voor je, als je dat prettiger vindt en je niet te veel tijd achter je laptop wilt doorbrengen.

Net als elke andere software heeft ook de technische kant van een website onderhoud nodig om goed en veilig te kunnen blijven functioneren. Goed Samenwerken regelt dit voor je zonder dat je er omkijken naar hebt.